KCC

Stichting Toetsingsbureau KCC

De Stichting Toetsingsbureau KCC (kortweg ‘KCC’ genoemd) voert met behulp van een achttal auditors ISO-audits uit bij marktonderzoekbureaus. Ed van Eunen is parttime directeur van deze stichting, die bestuurlijk aan de MOA is gelieerd.

De volgende ISO-normen worden door de KCC getoetst:

-ISO 9001 (algemeen kwaliteitsbeleid)

-ISO 20252 (marktonderzoek)

-ISO 26362 (access panels)

-ISO 14001 (milieubeleid)

-ISO 27001 (databeveiliging)

 

Ed is gediplomeerd ISO 9001 lead auditor. Namens NEN en MOA is hij lid van de internationale ISO commissie TC 225, die zich bezighoudt met het actueel houden van ISO-normen die betrekking hebben op marktonderzoek.

Ed is mede-samensteller van de MOA Kwaliteitsnorm Digital Analytics. De KCC toetst in Nederland deze norm reeds bij bureaus die zich met digital analytics bezighouden. Momenteel is een internationale ISO-werkgroep om deze MOA Kwaliteitsnorm uit te bouwen tot een internationale ISO-kwaliteitsnorm voor digital analytics.

Op verzoek van enkele internationale bureauketens is Ed ook nauw betrokken bij de ISO-certificering van marktonderzoekbureaus in andere landen (o.a. Duitsland, Tsjechië, Polen, Hongarije en Rusland).

Meer weten over ISO certificering en kwaliteitsnormen? Ed is bereikbaar op 06 53 210 985 of via zijn KCC e-mail adres: kcc@vaneunen.nl.